29. 4. 2024

Davida Dvořáka čeká největší výzva kariéry! Kdo je jeho nový soupeř?

Zdá se, že českého MMA bojovníka Davida Dvořáka čeká po už jednou odloženém zápase další změna. Podle zahraničních informací se „Hrobníkovi“ změnil soupeř i datum čtvrtého zápasu v UFC.

Dvořák (20-3), který je k 12. lednu 2022 na desáté příčce muší váhy žebříčku UFC, měl bojovat v únoru se Su Mudaerjim. Duel byl původně domluvený na 4. prosince, pak odložen kvůli zranění soupeře na únor.

Podle zatím nepotvrzených informací ze zahraničí ale českého zápasníka čeká další změna. Dvořák se má střetnout s Matheusem Nicolauem (17-2-1) z Brazílie 26. března na UFC galavečeru v Columbusu, kterému vévodí bitva polotěžké váhy mezi Blachowiczem a Rakičem. Informaci zveřejnil MMA novinář Nolan King na sociálních sítích.

Nicolau ve žlutém

Pokud se zpráva v následujících týdnech potvrdí, můžeme se těšit na prestižní bitvu. Nicolau devět ze svých 20 soupeřů ukončil před limitem a v UFC ze šesti zápasů prohrál jen jediný s Dustinem Ortizem.

Papírově těžší soupeř pro Dvořáka znamená šanci výrazně se posunout v žebříčku muší váhy. Nicolau trůní v žebříčku UFC na osmé příčce a Dvořák by se čtvrtou výhrou na kontě mohl posunout blízko k top pětce.