29. 4. 2024

Prodlouží Citizens vítěznou sérii proti Liškám?

Manchester City bude věřit, že prodlouží svou zdánlivě nezastavitelnou vítěznou sérii, když na Etihad Stadium zavítá na Boxing Day Leicester City. Svěřenci Pepa Guardioly vyhráli každý z posledních osmi zápasů Premier League a díky tomu se na čele tabulky nacházejí s tříbodovým náskokem.

Leicester je devátý – 22 bodů za Man City. Lišky se v průběhu sezoně potýkají s problémy s herní konzistencí.

Nejenže Man City vyhrál každý z posledních 8 zápasů Premier League, ale vyhráli také 10 z předchozích 11.

Poté, co minulý týden rozdrtili Leeds United 7:0, rozdrtili Guardiolovi svěřenci o víkendu i Newcastle United 4:0. Citizens udrželi čisté konto v každém z posledních tří zápasů Premier League a vstřelili přitom 12 gólů.

Za zmínku také stojí, že Man City vstřelili alespoň jeden gól v každém z předchozích 11 střetnutí ve všech soutěžích. Na druhé straně Leicester vyhrál pouze šest ze svých 16 ligových zápasů v tomto období – zaznamenal čtyři remízy a šest proher.

Zajímavostí je, že v předchozím zápase Premier League porazili Newcastle 4:0, což je přesně stejné skóre jako u Man City.

Leicester nedokázal udržet čisté konto v žádném z posledních 15 venkovních zápasů v Premier League. Lišky už nyní ztrácejí na první čtyřku deset bodů, což znamená, že v příští sezóně se fotbalová Liga mistrů nezdá být pravděpodobná.

Vzájemné zápasy:

V posledních čtyřech střetnutích mezi Man City a Leicesterem si oba celky připsaly dvě výhry. Man City však vyhráli pět z předchozích sedmi zápasů proti Leicesteru ve všech soutěžích a čtyřikrát udrželo čisté konto.

Týmové novinky:

Jediným dlouhodobě zraněným hráčem Man City zůstává Ferran Torres, který se navíc chystá přestoupit do Barcelony. Otazníky panují také nad zdravotní kondicí pravého beka Kylea Walkera.

Na rozsáhlém seznamu zraněných hráčů Leicesteru jsou Wesley Fofana, Jonny Evans, Caglar Soyuncu, James Justin a další. Vzhledem k tomu, že Man City vyhrál každý z předchozích osmi zápasů Premier League, je pravděpodobné, že v neděli získá všechny tři body.

Tip na co sázet:

Fórum Sport předpovídá, že Man City vstřelí více než 2,5 gólu na cestě k porážce Foxes.