29. 4. 2024

Kam s Ronaldem? Toto je 5 nejrealističtějších možností po konci sezóny

Portugalský fotbalista je podle nejnovějších přestupových spekulací blízko k odchodu z turínského Juventusu. O jeho služby přirozeně projevilo zájem několik klubů. Pojďme si nastínit pět destinací, kde by mohl legendární CR7 působit v příští sezoně.

#5 Manchester United

Opětovné spojení Cristiana Ronalda a Manchesteru United se v spekulacích vzpomíná téměř pravidelně. Klub z Old Trafford otevřel portugalskému útočníkovi brány do velkého světového fotbalu a není tajemstvím, že i CR7 chová k Red Devils úctu a blízký vztah.

Aktuálně je však tento přestup méně pravděpodobný zejména pro finanční stránku věci, neboť CR7 je přece jen finančně náročnějším zaměstnancem.

#4 Inter Miami aneb americká MSL

Zprávy z posledních dnů přinesly informaci, že o služby zkušeného CR7 se začal zajímat i David Beckham a jeho Inter Miami. Zprávu přinesl plátek Calciomercato s dodatkem, že Ronalda by mohla do Miami přilákat i společnost hráčů jako Gonzalo Higuaín či Blaise Matuidi.

#3 Paris Saint-Germain

Jakmile se objeví spekulace ohledně nějakého exkluzivního hráče, automaticky třeba počítat i s pařížským Saint-Germain. Paříž by na tento obchod klidně našel finance, ale podle stejného zdroje z Calciomercato se očekává, že PSG se spíše rozhodne zaměřit na koupi Lionela Messiho a prodloužení kontraktů pro Mbappého a Neymara.

#2 Setrvání v Turíně

I když se Juventusu nedaří v Lize mistrů a objevily se zprávy o Ronaldově odchodu, stále je vysoce reálná pravděpodobnost, že v létě setrvá v Turíně.

Na severu Itálie je sice jistým finančním břemenem, ale jeho přítomnost může mít v konečném důsledku stále velký vliv na celkovou hru týmu. Kontrakt CR7 s Juventusem má platnost do léta 2022.

#1 Návrat do Realu Madrid

Cristiano Ronaldo je absolutní legendou Realu Madrid. Jeho renomé v madridském celku dokazují zejména následující čísla. CR7 odehrál za Real 438 zápasů, vstřelil v nich 450 gólů, přidal 132 asistencí a nad hlavu zvedl 23 klubových a mnoho individuálních trofejí.

Po jeho odchodu v roce 2018 se z klubu také vytratily nejúspěšnější časy a ofenzivní lesk klubu. Podle dostupných zdrojů se vedení celku ihned kontaktovali s agentem Jorgem Mendesem a pokud jsou spekulace o ceně přibližně 30-40 milionů eur pravdivé, Real má na návrat své ikony velkou šanci.

© Šport7.sk