29. 4. 2024

Colby Covington: TOP 8 zajímavých faktů, které jste nevěděli

Pokud jste fanouškem UFC, tohohle bojovníka nelze přehlížet. Válečník v kleci, ale také mimo ni. Je proslulý svým ostrým jazykem. Během svého angažmá v nejslavnější organizaci už stihl pourážet a rozhádat se snad se všemi kolegy. Co jste o tomhle americkém bouřlivákovi možný nevěděli?

Buďte Colbyho milujete nebo ho nenávidíte. Většinou nic mezitím. Vědět o něm ale musíte! Pojďme na to.

#1 Plní si dětský sen

S myšlenkou stát se nejlepším zápasníkem planety malý Colby vyrůstal. Miloval wrestling a jeho idol byl Ric Flair. Během své cesty dokázal, že cíl si nedal nemožný.

#2 Z University do UFC?

Na vysoké škole se Covington věnoval řecko-římskému zápasu ve kterém sbíral národní úspěchy, ovšem záhy začal koketovat s MMA. Konkrétně na Floridě v gymu vyhlášeného trenéra Dana Lamberta.

V roce 2012, když mu bylo 24 let, dostal nabídku z UFC. V profesionálním MMA měl přitom odzápaseno pouhých 5 zápasů, ve kterých tedy nenašel přemožitele.

#3 Proměna!

Ptáte se, jestli byl Colby vždy takhle velkohubý? Nebyl! Minimálně při svých začátcích v UFC šlo o nenápadného zápasníka, který sice vyhrával, ale stylem ani vystupováním nebudil velkou pozornost.

Ke skvělým výkonům tak Colby přibalil do svého arsenalu zbraní ještě jazyk ostrý jako břitvu a o začal plnit denní články světových sportovních médií. Pokaždé, když někoho urazí se o tom mluví a jeho popularita stoupá.

#4 Trumpův největší fanoušek

Jen těžko byste mezi profesionálními sportovci hledali většího příznivce bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Colby nosí jeho čepici s mottem: „Make America great again“ a nezapomene mu vyjádřit podporu v každém pozápasovém interview.

👇 A ty 4 další?