29. 4. 2024

Dana White: TOP 7 zajímavostí, které jste nevěděli

Z UFC se v posledních letech stal fenomén, který si postupně prorazil cestu mezi celosvětově uznávané značky. Kromě dnes již známých válečníků se o to přičinil i prezident organizace Dana White, o kterém je na internetu dostatek informací. Magazín Fórum Sport přináší sedm nejzajímavějších z nich.

#7 Hotelový poslíček

Když měl Dana okolo 20 let, tak za svůj domov pokládal americký Boston, kde pracoval jako poslíček v hotelu Boston Harbor. Prezident UFC během vzpomínání na tyto dny prozradil, že on a i další zaměstnanci hotelu zápasili o zpropitné v pěstních soubojích.

#6 Cyborg ako muž

Bojovnice za ženská práva asi nebudou po přečtení toho příspěvku nadšené. White má očividně rád hezké ženy, ale bývalá bojovnice UFC, Cris Cyborg, k nim podle něj rozhodně nepatří. Během jedné z tiskových konferencí veřejně prohlásil, že Cyborg vypadá jako jiný zápasník organizace: „Wanderlei Silva v šatech a na vysokých podpatcích.“

#5 Ach ty žetony

O Whiteově matce si v tomto žebříčku později přečtete více, ale nyní se chceme věnovat jejímu konkrétnímu vyjádření, že Dana je gamblerem. Podle tvrzení June Whiteové dokáže její syn prohrát milion dolarů za pár hodin, ale nedokáže pomoci své 93-leté babičce.

#4 Ženy v UFC? Nikdy!

V lednu 2011 dostal White otázku, zda i on bude následovat trend, který udali organizace Bellator a Strikeforce, když na scénu MMA přivedly ženskou divizi. Strýc Dana pohotově a rychle reagoval slovem „nikdy“. Ani ne 2 roky po tomto prohlášení prezident UFC představil Rondel Rousey jako jednu z tváří celé organizace.

#3 Ménièrova choroba

Dana White trpí nepříjemnou nemocnou, která se prokazuje závratěmi, zvoněním v uchu (které může trvat celé hodiny) a občas úplnou ztrátou sluchu. Takové něco se stane člověku po utržených silné rány. White nikdy nebyl profesionálním zápasníkem, ale podle dostupných informací se musí s touto nepříjemností pasovat po útoku skupiny chlapů, kteří ho (až do příchodu policie) mlátili zhruba 20 minut.

#2 Románek s Rondou?

Všichni velmi dobře víme, že to byla Ronda Rousey, kdo proslavil ženské MMA. Jak jsme již jednou v tomto žebříčku zmiňovali, White kdysi prohlásil, že ženy v UFC nikdy neuvidíme. Jeho názory však pravděpodobně změnila i přitažlivá Ronda, se kterou měl údajně prezident největší světové MMA organizace pletky.

Samotná Rousey tyto fámy popřela, ale kdoví kde je pravda, protože její bývalý přítel Brendan Schaub jednou tweetoval, že on a Dana White jsou takzvaní „eskimo brothers“, což je označení pro muže, kteří zakusili noc se stejnou ženou.

#1 Nenávist od vlastní matky

Není vcelku běžné, že by o vás vlastní matka mluvila ve špatném. Vztah June a Dana Whiteovcov však rozhodně nemůžeme pokládat za dobrý. V roce 2011, kdy paní Whiteová vydala knihu Dana White: Král MMA, jsme se dozvěděli o mnohých (pro jejího syna) nepříjemných záležitostech.

Dana jako zadaný muž údajně podváděl svou ženu s přitažlivými „ring girls“, porušoval sliby a poté, co se stal milionářem, ztratil i morálku. Nenávist June Whiteové zašla až tak daleko, že podle portálu Nitrogensports svého potomka označila za „debila“.