30. 4. 2024

Dylan Larkin: 6 faktů, které byste měli vědět

Tento stále ještě mladý Američan, který se má stát jednou z hlavních tváří v přestavbě týmu Detroit Red Wings nezažívá zrovna snový start, jelikož z 45 zápasů nasbíral 30 bodů. Patří též k opoře týmu, ovšem, bude to stačit k lepší budoucnosti tápajícího Detroitu? Pojďme si však říci něco málo o této potencionální hvězdě NHL.

#1 Premiéra v NHL jako hrom

Devátého října roku 2015 odehrál svůj první zápas v NHL, kde se mimo jiné díky jeho gólu a asistenci, stal tak prvním hráčem Detroitu, který kdy dokázal skórovat již v prvním zápase od dob slavného Steva Yzermana v roce 1983.

#2 Draft

Byl draftován v roce 2014, jako 15. hráč. Vybral si ho tým Detroit Red Wings, kde nyní působí jako jedna z hlavních hvězd týmu.

#3 Úspěchy

Mezi jeho největší karierní úspěchy patří Zlatá medaile z MS2014 do 18 let, k získání medaile přispěl opět gólem a asistencí.

#4 Hokej kam se podíváš

Dylan se narodil do hokejové rodiny a jeho otec ho už od mala k hokeji vedl. Má i staršího bratra Colina, který v roce 2018 podepsal smlouvu s Edmontnem. Jeho bratranci si také našli lásku k hokeji a nyní v něm oba dva reprezentují své univerzity.

#5 Vlastní hokejová škola

Dylan se svým otcem pořádá Larkin Hockey School, což je začínající kemp pro mladé hokejisty, sám Dylan to okomentoval tak, že to byl nápad především jeho otce, pro kterého to hodně znamená, vzhledem k tomu, že Dylana v hokeji vždy podporoval.

#6 Podpora mazáků

Když začínal v Detroitu, tak si ho pod svá křídla vzali v té době hvězdní hráči Zetterberg a Kronwall, oba mu předali nespočet zkušeností a poznatků k tomu, aby i on následně jednou byl lídr Detroitu.