30. 4. 2024

Analýza Hr. Králové vs Litvínov: Zajistí si domácí Prezidentský pohár?

Mountfield prožívá jednu ze svých nejlepších sezon, stále je na 1. příčce a míří za prezidentským pohárem. Po sérii osmi výher Hradec nestačil právě na Litvínov, prohrál 2:3sn.

Lvi měli utkání velmi dobře rozehrané, vedli 2:0, prosadil se Jergl s Lalancettem, Hradečtí si ale vedení nepohlídali a nakonec odjížděli pouze s bodem.

Za Litvínov totiž nejdříve snížil Sukeľ a dvě minuty před koncem srovnal nejlepší hráč Vervy Patrik Zdráhal, překonal metu 20 gólů a prožívá z osobního hlediska nejlepší sezonu kariéry.

V nájezdech se prosadila další opora Giorgio Estephan, tato kanadská posila je v bodování na 9. místě, poté se trefil také Jiří Fronk a Cheza se posunula na průběžné 11. místo.

Ve druhém souboji tohoto dvojzápasu by mohli mít navrch domácí, dvakrát po sobě prohráli naposledy v lednu, navíc hrají proti samému soupeři a předchozí nedostatky doladí.

Svěřenci Tomáše Martince si tedy připíší tři body, ty jim zajistili konečné 1. místo, pro hradecký celek by to bylo nejlepší možné završení základní části a do play off by to znamenalo samozřejmě také velkou výhodu.