30. 4. 2024

Frank Vogel a Anthony považují LeBrona za klíč k úspěchu Lakers!

V posledních týdnech je jasné, že LeBron James je v centru úspěchu Lakers v této sezoně. Frank Vogel i Carmelo Anthony mají jasnou představu o tom, co se musí stát, aby se i nadále vyhrávaly zápasy.

Od chvíle, kdy Anthony Davis utrpěl zranění kolena, které ho má na měsíc vyřadit ze hry, cítil Frank Vogel potřebu improvizovat. Jeho plán byl jasný, protože DeAndre Jordan ani Dwight Howard nemohli na pozici centra hrát.

Vogel se rozhodl využít LeBrona jako centra a výsledky byly velkolepé. Problém je nyní v tom, že Davis se po zranění vrátí za něco málo přes týden.

Vzhledem k tomu, že LeBron hraje na této pozici tak dobře, Vogel údajně zvažuje, že by LeBrona využíval na stejné pozici a případně hrál se dvěma centry. Pokud by se tak stalo, bylo by to poprvé, co by Lakers hráli s Davisem a LeBronem tak blízko sebe od doby, kdy spolu začali hrát.

Tento tým nezačal sezonu dobře, což přineslo srovnání LeBrona Jamese na pozadí jejich zjevného zlepšení. Rozhodl se přirovnat tento tým Los Angeles Lakers k týmu Tampa Bay Buccaneers z let 2020-21, který Tom Brady dovedl k Super Bowlu.

Ačkoli i oni začínali pomalu, tento tým se nakonec stal nezastavitelným. Carmelo Anthony si myslí, že toto přirovnání je zcela oprávněné, a věří, že Lakers mohou v této sezoně dojít až do konce.

Co řekl Carmelo Antohny?

Zde je Anthonyho vyjádření k LeBronovu přirovnání během konferenčního hovoru s médii: „Jen z toho pohledu, že začínáme pomalu a máme v týmu nové kluky. Nový systém. Kluci se snaží přijít na to, jak hrát s LeBronem a [Anthony Davisem], a teď se zapojuje Russ a každý zjišťuje, jaká je jeho role. A pro Bucs bylo krásné, že jakmile se to spojilo, tak se to spojilo a viděli jste, co se s tím stalo. Bylo to jako příprava na to, co se stane, co přijde.

„Myslím, že jsme byli, nechci říct, že jsme byli připraveni na ty [těžké] chvíle a na ty časy po psychické a emocionální stránce, ale ano, byly to rozhovory, které probíhaly. Je to skvělé přirovnání. Je to něco, na co se těšíme. Posloucháme je, slyšíme je. Je to skvělé srovnání. Nemyslím si, že je to něco, o čem denně přemýšlíme. Prostě máme nějaké přirovnání, se kterým to můžeme srovnávat, a s jakým lepším týmem a s jakou lepší situací to můžeme srovnávat než s tím, co Bucs dokázali loni?“ uzavřel 37letý veterán Anthony.