29. 4. 2024

Durant prozradil, co si myslí o tom, že Kyrie Irving není očkovaný!

Poté, co Kyrie Irving minulou středu debutoval v sezóně 2021-22 v NBA, může hrát za Brooklyn Nets alespoň na částečný úvazek. Jeho hvězdný spoluhráč Kevin Durant vyjádřil svůj názor na Kyrieho neočkování.

Irvingův talent se projevil hned v prvním zápase proti Indiana Pacers, kdy si připsal 22 bodů, 3 doskoky a 4 asistence. Domácí zápas proti mistrovským Milwaukee Bucks však musel vynechat kvůli newyorským nařízením pro osoby, které nejsou očkovány proti COVID-19.

Kyrieho nová absence nezůstala bez povšimnutí a Bucks Nets přehráli121-109. I trenér Steve Nash přiznal, že nadále doufá, že s rozehrávačem bude počítat pro zápasy v Barclays Center.

Tentokrát to byl Durant, kdo promluvil do médií a odvážil se vyjádřit svůj názor na Irvingovo rozhodnutí nenechat se očkovat, přestože to představuje důsledky.

„Řekl jsem mu, jak je důležitý – jak moc chci, aby hrál každý zápas,“ řekl Durant. „Ale jak jsem řekl, nehodlám někoho nutit, aby se nechal očkovat, jako že to není moje věc. Aby mohl hrát basketbal? Ne, to nehodlám dělat.“

Co Durant řekl Irvingovi?

Malý útočník navíc uvedl, že s Irvingem mluvil o tom, jak moc ho tým na hřišti potřebuje, aniž by se však snažil na něj tlačit, aby své rozhodnutí změnil.

„Mluvili jsme o tom, že chceme, aby byl součástí týmu, a bavili jsme se o tom, že by tu byl na plný úvazek, ale to je na něm. Jaké rozhodnutí chce udělat, takové udělá. Je na nás, abychom sem přišli a byli profesionálové, ať se děje cokoli,“ dodal Durant.

Navzdory několikaměsíčnímu ujišťování generálního manažera Nets Seana Markse, že Irvingovi nebude umožněno hrát na částečný úvazek, to brooklynský klub v prosinci přehodnotil s ohledem na vysoký počet pozitivních hráčů, které měl na své soupisce.