30. 4. 2024

Splněný arabský sen: Real Madrid vs. Barcelona v Rijádu

Saúdská Arábie dlouho toužila hostit jednu z nejslavnějších fotbalových rivalit na světě a svůj sen si splní ve středu večer, kdy se v prvním semifinále Supercopa de Espana utkají Barcelona a Real Madrid.

Nejjednodušším řešením pro uspořádání El Clasica by bylo uspořádat přátelský zápas mezi oběma celky, ale Saúdská Arábie chtěla zvýšit sázky.

Tříleté čekání

Saúdská Arábie se dohodla na tříleté smlouvě o pořádání Supercopa de Espana v letech 2020 až 2022. První ročník měl potenciál finále Clasica, ale Barcelona byla v semifinále vyřazena Atléticem Madrid.

Druhé místo Realu Madrid v loňské sezoně LaLigy Santander a vítězství Barcelony v Copa del Rey vytvořily vyhlídku na střetnutí dvou největších španělských fotbalových klubů na mezinárodním stadionu krále Fadha.

Úpadek Barcelony v posledních 18 měsících znamená, že na Blaugranas je vyvíjen větší tlak, aby Real Madrid porazili. Před trenérem Xavim Hernandezem stojí velký úkol dokázat, že dokáže Barcelonu posunout zpět správným směrem.

Ve druhém semifinále Supercopa de Espana se ve čtvrtek utkají Atletico Madrid a Atlético Club Bilbao, finále se uskuteční v neděli.