30. 4. 2024

Bitvy o bantamový pás v Oktagon MMA? Takhle šel čas!

Zdroj: Depositphotos

Jak historicky putoval pás pro držitele titulu bantamové váhy, tedy do 61 kilogramů, v rámci československé organizace Oktagon MMA?

Pojďme si připomenout bitvy o bantamový pás. Zápasy o prozatimní nebo-li dočasný titul ve výčtu neuvádíme.

#2023 Bantamový král je jen jeden. Jonas Magard!

Oba bojovníci se dostali ke svým pásům díky tomu, že porazili Filipa Macka.

Zatímco Magard jej v pětikolové bitvě porazil jasně na body, Lopez se s českým veteránem v kleci příliš nezdržoval a suverénně ho ukončil už v prvním kole.

Jenže není pás jako pás. Tem, který Američan Gustavo Lopez vybojoval v prosinci 2022 byl „pouze“ prozatimní.

Na akci Oktagon 41 v liberecké Home Credit aréně tak šlo o sjednocovací duel.

Hlavní boj večera – souboj o titul bantamové váhy mezi Jonasem Magardem a Gustavo Lopezem – ovládl šampion a dánský „žralok“ Magard. V prvním kole se oba drobní bijci oťukávali, byť Magard byl aktivnější. Údery? 24:8.

„Gustavo, Gustavo,“ neslo se libereckou Home Credit Arénou, než se Magard osmělil. Dvěma údery poslal Lopeze na podlahu a po další ráně už rozhodčí Jan Voborník zápas ukončil.

#2021 Jonas Magard získal uvolněný titul

Ani na druhý pokus se Filip Macek nedočkal mistrovského pásu šampiona bantamové váhové kategorie do 61 kg organizace Oktagon.

Český MMA bojovník v Pardubicích prohrál s Jonasem Magardem z Dánska jednoznačně 0:5 na body.

„Filip byl opravdu trvrdý soupeř. To, jak se vypořádal se zápasem, bylo skvělé,“ řekl Magard, který duelu dominoval od prvního do pátého kola.

„Byl to přesně soupeř, jakého jsem chtěl. Kdykoliv může ukončit zápas, protože je nebezpečný,“ podotkl devětadvacetiletý bojovník.

🎥 Záznam souboje: