24. 10. 2024

Analýza Brighton vs Norwich: Docházejí domácím síly?

Sérii šesti utkání bez jediného bodu táhne překvapení podzimní části sezóny Brighton. Tým z jižního pobřeží Anglie si v první části ročníku nahrál body, chvíli se dokonce vyskytoval na pohárových příčkách, ale teď už je jasné, že mu síly došly.

Jeho aktuální série šesti proher obsahuje dokonce pět případů, kdy Seagulls nedali ani jeden gól!

Jistý potenciál ale přece jen v týmu okolo Neala Maupaye je a kdy jindy nešťastnou sérii zlomit než v souboji s nejslabším celkem ligy. První letošní vzájemný souboj skončil bez branek, což ještě dává Norwichi mírnou naději.

Sám ovšem prohrál už sedm soutěžních klání po sobě a několik duelů proti těm nejlepším ligovým týmům se mu zřejmě stala osudnou.

Norwich měl před zápasy s Manchesterem City a Liverpoolem celkem slušnou šanci, že pásmo sestupu opustí, náročná klání byla ale nad jeho síly.

Nevyšly ale ani zápasy proti Brentfordu či Leedsu, a to už je vážnější problém. Kanárci budou toto utkání považovat za jednu z posledních příležitostí, jak se ještě poprat o záchranu a musí hrát naplno. Aktuální rozpoložení domácích pak naznačuje, že zcela bez šance nejsou.

Zdroj: ifortuna