19. 9. 2024

Analýza Betis vs Bilbao: Ukončí domácí sérii bez výhry?

Zdroj: Depositphotos

Během 14 dnů stihl Betis odehrát hned pět soutěžních utkání, ale bohužel pro něj nevyhrál jediné z nich. V lize Sevillští podlehli v atraktivním městském derby svému slavnějšímu rivalovi 1:2 a ještě o gól hůř (1:3) dopadlo následné měření sil s Atlétikem v přímém souboji o TOP4.

Betis se tak ze třetího místa propadl na páté. Během zmíněného období odehrál také dvě odvety pohárových soutěží – v Copa del Rey 1:1 s Vallecanem (což stačilo k postupu do finále) a v Evropské lize 0:0 se Zenitem Petrohrad, což stačilo k postupu do osmifinále.

V něm Betis ve čtvrtek vyzval na domácím stadionu Frankfurt a prohrál 1:2, takže před odvetou na německé půdě nemá příliš dobrou výchozí pozici.

Sérii pěti soutěžních utkání bez výhry by teď zelenobílí rádi ukončili v duelu s Bilbaem. Baskové venku prohráli dva předešlé zápasy (Mallorca 2:3, Barcelona 0:4) a v tabulce jsou o šest bodů a tři příčky za domácími. Venku Athletic vyhrál od začátku sezony pouze tři utkání (3-8-3).

Betisu se ale nepovedlo Bilbao porazit už pětkrát v řadě (0-1-4) a při jeho současném poklesu formy to znovu může být těžký úkol.

Tím spíš, že domácí odehráli v posledních dvou týdnech pět zápasů, zatímco hosté jen tři, takže budou určitě čerstvější. Na čistou jedničku si tedy netroufám a na Betis si vsadím raději v podhře „Zápas bez remízy“.

Zdroj: ifortuna