27. 4. 2024

TOP 10 nejhorších posil Chelsea Londýn!

Pojďme se ohlédnout za 10 nejhoršími přestupovými akvizicemi Chelsea Londýn v tomto tisíciletí. Kromě výkonů a odkazu hraje v pořadí žebříčku roli i cena, za kterou hráč na Stamford Bridge dorazil.

#10 Kepa Arrizabalaga – 72 milionů liber z Athleticu Bilbao

Vzhledem k politice, podle níž jsou v týmu pouze hráči z baskického regionu, je odlákání hráčů z Athleticu Bilbao nesmírně nákladné, jak se Chelsea přesvědčila v případě Kepy.

Za brankáře byla dohodnuta světově rekordní částka, protože klub potřeboval náhradu za Thibauta Courtoise, který měl namířeno do Realu Madrid.

Pod Mauriziem Sarrim byl Kepa přinejlepším průměrný; nebyl hrozný, vypadal slibně, ale rozhodně ne světově. Sezona 2019/20 však byla jiný příběh.

Měl nejnižší procentuální úspěšnost zákroků ze všech brankářů v lize, inkasoval 47 gólů v Premier League, přičemž si připsal jen 1,7 zákroku na 90 minut, což bylo nejméně ze všech brankářů s více než jedním vystoupením v lize.

Poté, co Chelsea od Španěla upustila, ho jako první volba nahradil Edouard Mendy. Ještě se stihl stát znovu padouchem, zatímco byl druhou volbou při katastrofálním penaltovém rozstřelu ve finále Carabao Cupu 2022, kdy prohrál s Liverpoolem.