29. 4. 2024

Proč by Luis Suaréz mohl přestoupit do Aston Villy?

Hvězda Atletica Madrid Luis Suarez údajně zvažuje návrat do Premier League, a to do Aston Villy.

Uruguayec hrál v Anglii s Liverpoolem v letech 2011-2014, než dokončil obrovský přestup za 82 milionů eur do Barcelony, kde vyhrál Ligu mistrů a čtyři tituly v La Lize.

V létě 2020 mu trenér Barcelony Ronald Koeman překvapivě oznámil, že jeho působení v klubu skončilo. To vedlo k přestupu do Atlétika a Barca začala svého zacházení s hráčem litovat, protože jeho góly pomohly klubu z hlavního města Španělska vystřelit k ligovému titulu.

Kromě nedávné neuspokojivé porážky 2:1 v Seville Atletico opustilo Andalusii s jistým napětím ve vzduchu. Suáreze totiž rozzuřilo, že byl v 57. minutě vystřídán Matheusem Cunhou.

Kamery televize Gol zachytily, jak Uruguayec mumlá „zas***ý idiot“ a „pořád to samé“, když se procházel kolem postranní čáry na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, poté co opustil hřiště za brankou Sevilly.

Předpokládá se, že to bylo mířeno na Diega Simeoneho.

Suárezovi v létě vyprší smlouva s Atléticem a podle barcelonského novináře Gerarda Morena odmítl nabídky v naději, že by se mohl uskutečnit přestup do Aston Villy.

Vztah Gerrarda a Suáreze

Steve Gerrard převzal funkci šéfa Villy na začátku této sezony a díky respektu, který má mezi bývalými spoluhráči, se mu již podařilo přivést velké jméno v podobě Philippeho Coutinha.

Angličan doufá, že toho opět využije k získání Suáreze. Gerrard již dříve Suáreze označil za nejlepšího fotbalistu, s nímž kdy hrál.

„Myslím, že se nikdo nikdy netěší na to, až bude hrát proti Luisi Suárezovi, je to fantastický talent a velmi nebezpečný hráč,“ řekl Gerrard pro webové stránky Barcelony.

„Je to fantastický spoluhráč, pravděpodobně nejlepší hráč, se kterým jsem kdy hrál. Je to dobrý chlap, mimo hřiště je to rodinný typ, jsme v kontaktu a vzájemně jsme se podporovali po celou dobu naší kariéry.“