30. 4. 2024

Bitva sousedů v tabulce! Přeskočí Minnesota Kačery z Anaheimu?

V NHL se uskuteční konfrontace mezi týmy ze Západní konference – Minnesota hostí Anaheim. Jde o bitvu sousedů v tabulce, když Anaheim okupuje pátou a Minnesota šestou příčku.

PŘEDCHOZÍ VÝSLEDKY

V loňském roce se oba týmy střetly desetkrát, poslední dva zápasy se odehrály již v probíhajícím ročníku. Dvakrát zvítězila Minnesota, jednou se jí to však podařilo až v prodloužení – 2:1 a 4:3. Nutno podotknout, že zápasy jsou často produktivní.

ZPRÁVY Z MINNESOTY

V prvním zápase v letošním roce se „Divochům“ nepodařilo vyprodukovat vítězný výsledek (4:6 se St. Louis), ale v následujících vystoupeních se hokejisté před svými fanoušky rehabilitovali.

Evasonovi svěřenci ukázali charakter a porazili Boston (3:2) i Washington (3:2 po nájezdech). Ano, takové výsledky naznačují, že Minnesota právem okupuje místo v pásmu play-off – po 33 zápasech jí patří čtvrtá příčka v divizi.

ZPRÁVY Z ANAHEIMU

Anaheimu se stále nedaří stabilizovat hru, a proto střídá porážky s výhrami. Na domácím ledě letos dvakrát padli se stejným skóre 1:4 když nestačili na Rangers a Pittsburgh.

Svěřenci trenéra Eakinse si zatím mohou dovolit kolísavé výsledky, protože v Pacifické divizi drží tým druhou příčku když nasbíral 45 bodů.

PREDIKCE

Podle předpovědí sázkových kanceláří je favoritem Minnesota. „Divočáci“ se v poslední době prezentují vcelku dobrými výkony, a tak se pokusí opět bojovat o body.

Anaheim stále bouří, takže těžko říct, jaký hokej bude tým předvádět. Věříme, že Evasonova brigáda ještě dobude výhru v základním hracím čase.