7. 10. 2024

Analýza Slovácko vs 1.FC Köln: Chystají svěřenci kouč Svědíka další senzaci?

Přestože je Slovácko ve skupině poslední, postup do play off má ve svých rukou. Do hry ho vrátilo senzační vítězství 2:1 v Nice, kde přitom většinu zápasu prohrávalo.

Takhle má 4 body stejně jako Köln, za Nice pak zaostává o jeden bod a za vedoucím Partizanem, kde skupinu končí, body čtyři.

První vzájemný duel vyhrál Köln po divoké přestřelce 4:2.

Slovácko doplatilo na chyby v bránění standardních situací (3 inkasované góly) a zaujatý výkon ukrajinského rozhodčího, který Kölnu odpustil dvě vyloučení a navíc v jeho prospěch odpískal penaltu, zatímco za zákrok na Kalabišku za stavu 2:2 ne.

Každopádně hosté nejsou v pohodě. S Partizanem prohráli oba zápasy, v bundeslize pak v pátek rupli v Mohuči 0:5, celkově pak v posledních čtyřech soutěžních duelech dostali 14 branek.

Zároveň je drtí marodka, do Hradiště nepřijeli dva záložníci – rakouský reprezentant Lujubicic a člen německé reprezentace do 21 let Thielmann.

Den před duelem se pak zranili oba leví obránci Hector s Pedersenem.

Slovácku chybí jen střelec vítězné branky s Nice Reinberk, kterého ale může na pravém kraji nahradit výtečně hrající Tomič.

Domácí se naladili na pohárový zápas povedenou otočkou v nedělním utkání proti Teplicím (2:1). V domácí derniéře se skupinovou fází by tak mohli aspoň bod urvat.

Nebo si raději vsadíte, že góly budou padat opět do obou branek?