6. 10. 2024

Analýza Kladno vs Motor Č.Budějovice: Který tým prolomí výsledkovou mizérii?

Zdroj: Depositphotos

Rytíři na svém ledě uvítají České Budějovice a bude to souboj dvou trápících se celků, jeden z nich svou mizérii ukončí.

Kladenští prohráli již šestkrát v řadě, jsou předposlední a hodně je trápí koncovka, v posledních pěti duelech totiž vstřelili pouze dvě branky, což je velká bída.

V pátek to bylo s nulovým výsledkem na ledě Vítkovic 0:2.

Středočeši nastoupili do zápasu dobře a vytvořili si dobré šance, ale Stezka byl výtečný. Potom naopak začali hrát lépe Ostravané a ve třetí třetině svůj tlak zužitkovali.

V útoku se opravdu aktuálně nenajde nikdo, komu by se dařilo.

Matěj Beran po dobrém začátku bodově zmizel, Ladislav Zikmund se nemůže chytnout, Tomáš Plekanec neboduje jako minulý ročník, Adam Kubík je zraněný a Jakub Klepiš pyká čtyři utkání za faul loktem na sparťanského Davida Vitoucha.

S tímhle bude muset Jágrova parta něco dělat nebo se obávané baráže opět nevyhnou.

Jihočeši se pokusí porazit oslabené Kladno, sami ale řeší svých problémů dost, prohráli osmkrát v řadě a jsou až na 12. místě, tedy o jednu příčku před jejich soupeřem.

Naposledy Motor nestačil na Karlovy Vary 3:4 a opakovala se ta stejná písnička.

Je vidět, že Dominik Hrachovina není v nejlepším rozpoložení, pouští laciné góly, puky vyráží před sebe na dorážku a přesouvá se velmi pomalu.

Potom je tu nedisciplinovanost, Jaroslav Modrý se zase neudržel a dostal za poznámky další trest (již třetí v ročníku), Energie z toho měla přesilovku 5 na 3 ale nevyužila ji.

V útoku se příliš spoléhá na Pecha s Gulašem a v obraně jsou také nedostatky, Stuart Percy chybí hodně.

Na druhou stranu, kdy jindy ukončit černou sérii když ne teď, Rytíři budou oslabení bez Kubíka a Klepiše, mnoho lehčích soupeřů nebude, loňský semifinalista by tak mohl konečně zvítězit.