7. 10. 2024

Analýza Liverpool vs Manchester City: Odrazí se domácí Reds k lepším zítřkům?

Vloni spolu oba celky bojovaly o titul, letos je k podobnému scénáři hodně daleko. Liverpool vytrvale ztrácí, oproti Manchester City má už o 13 bodů méně!

Družina kouče Kloppa má sice jedno utkání k dobru, ale nikde není psáno, že jej v současném rozpoložení zvládne.

Domácí celek zestárl a ztratil rychlost především ve středové formaci, z formy je navíc ostrostřelec Salah, což je až příliš znát.

Krajní bek, Alexander Arnold, v defenzivě opakovaně chybuje, proti rychlonohým hráčům Arsenalu v minulém kole vůbec nestíhal.

Také jeho asistence směrem dopředu chybí, o pracovitosti Maného pak není potřeba vůbec mluvit.

Jediným hráčem, který má top formu je Firmino, ale to nebude na rozjetý Manchester City stačit.

Hosté jsou i po devíti zápasech bez porážky (7-2-0), obhájce titulu v posledních třech zápasech posbíral plný počet bodů a nastřílel 1š branek (celkem 33).

Neuvěřitelná fazónu letní posily Erlinga Haalanda pokračuje, už nyní má na svém kontě mladý Nor 15 branek a o králi střelců není po čtvrtině soutěže prakticky pochyb.

Manchester bude mít oproti Liverpoolu kombinačně navrch, po čtyřech vzájemných duelech bez vítězství mají hráči obrovskou motivaci vyhrát a poslat soupeře do ještě většího „bahna“.

Domácí hráči budou před svými fanoušky pod tlakem, stejně tak kouč Klopp, pod kterým se začíná houpat židle.

Poslední zápas nedohrál navíc zraněný Luiz Diáz, který patřil na hřišti k nejpracovitějším.

V minulosti opěvovaný stoper van Dijk nemá rovně takovou formu jako v minulosti, proti Haalandovi navíc nebude mít ani výhodu ve fyzických parametrech.

Všechny trumfy drží v rukách hosté, dvojka rozhodně nebude překvapením.