7. 10. 2024

Analýza Real Madrid vs Barcelona: Kdo ovládne slavné El Clásico?

V neděli čeká Španělsko velký fotbalový svátek. A nejen Španělsko – El Clásico je zápas, který poutá pozornost po celém světě.

To nejbližší má o to větší náboj, že Real i Barcelona do něj vstupují se stejným bodovým ziskem a oba dosud neporaženi (7-1-0).

Druhý Real je za svým odvěkým rivalem pozadu jen vinou horšího skóre. To má Xaviho Barcelona vskutku impozantní – 20:1.

Defenziva evidentně funguje dobře, což je před soubojem s Realem pro katalánský klub skvělá zpráva.

Na opačném konci hřiště se zase velmi rychle zabydlel Robert Lewandowski, který je s devíti vstřelenými góly nejlepším střelcem ligy.

Na polského šutéra teď bude Barcelona spoléhat i na Santiago Bernabéu. Domácí Real má v LaLize stejné výsledky i podobné skóre (19:7) jako hosté, ale na rozdíl od nich se mu daří i v Lize mistrů.

V úterý sice ve Varšavě pouze remizoval se Šachtarem Doněck (1:1), ale postup do vyřazovacích bojů už ho nemine.

Barcelona naopak v „plzeňské” skupině i podruhé ztratila body s Interem (0:1, 3:3) a účast v jarní fázi už zdaleka nemá ve svých nohách.

Real vyhrál pět z předešlých šesti soutěžních soubojů s Barcelonou a mírným favoritem bude i v neděli.

Barceloně má co vracet, protože v posledním měření sil jí doma podlehl 0:4. Jinak ale minulá sezona patřila Madridským, kteří ligu vyhráli s třináctibodovým náskokem právě před druhou Barcelonou.

Realu bude chybět zraněná gólmanská jednička Courtois, což by – při vší úctě k náhradníkovi Luninovi – mohla být voda na mlýn Lewandowského i celé Barcelony.

Realu ale zase hraje do karet den odpočinku navíc.

Výsledek raději tipovat nebudu a na tiket dám sázku na to, že oba týmy dají gól, což je při jejich útočné síle pravděpodobné v každém duelu.