8. 10. 2024

Analýza Eintracht Frankfurt vs Leverkusen: Odveze se Schickova parta body?

Zdroj: Freepik

Frankfurt před týdnem nečekaně odjel s prázdnou z Bochumi (0:3) a vůbec poprvé v historii podlehl poslednímu týmu německé nejvyšší soutěže.

Svěřenci trenéra Olivera Glasnera si náladu nevylepšili ani v Lize mistrů, na hřišti Tottenhamu sice brzy otevřeli skóre, londýnský klub však ještě do přestávky třemi góly výsledek otočil a nakonec zvítězil 3:2.

Na ligové scéně si ale Eintracht nevede úplně špatně, vyhrál čtyři z předchozích šesti zápasů (4-0-2) a do tohoto kola vstupoval pouze s jednobodovým mankem na pohárové příčky.

Leverkusen pro změnu v milionářské soutěži prohrál 0:3 s Portem a po skvělém debutu trenéra Xabiho Alonsa proti Schalke (4:0) se vyrovnává s dalším zklamáním.

Bayer se podobně jako domácí ve skupině Champions League propadl na poslední místo, co napravovat však má hlavně v lize, pouhých osm bodů po devíti kolech znamená až průběžné patnácté místo.

Ve vzájemných utkáních nebývá nouze o zábavu – sedm z uplynulých deseti zápasů těchto soupeřů přineslo branky na obou stranách a v devíti z nich padlo celkem více než 2,5 gólu.

Oboustranně ofenzivní fotbal očekávám i tentokrát.