9. 10. 2024

Analýza Kometa Brno vs Pardubice: Uspěje lídr z v moravské metropoli?

Brno se od začátku sezony výkonnostně zvedlo a dostalo se až do středu tabulky na 7. příčku. Po třech výhrách v řadě ovšem Kometa nestačila na Mladou Boleslav, odkud odjela s prázdnou za prohru 2:3.

Svěřenci Martina Pešouta přitom měli dvougólové vedení, trefil se Kim Strömberg, po zranění má na kontě 4 zápasy a 4 góly.

Daří se také mladíkovi Eduardu Šalému, ten se se trefil potřetí v ročníku, určitě se mnohým vybaví spojení s Martinem Nečasem, který také válel v dresu Komety jako velmi mladý, mimochodem s ní získal oba tituly v letech 2017 a 2018.

Když už je řeč o titulu, tak proti Moravanům nastoupí hlavní favorit na jeho zisk a tím je pardubické Dynamo.

Pardubičtí si stále drží 1. místo a většinou své soupeře přehrávají, ale naposledy přišlo poměrně velké zaváhání doma s Karlovými Vary 2:4 (také se jednalo o první klání bez získaného bodu.

Svěřenci Radima Rulíka si vytvořili dvougólový náskok, nabídku Musila proměnil Lukáš Radil a pak puk šťastně tečoval David Cienciala.

Ve třetí periodě ale skoro jako kdyby Pardubice přestaly hrát a Energie získala nový impuls, Dynamo přehrávala a skoro k ničemu ho nepustila.

Perníkáři tak budou muset o něco zlepšit výkon, ale zatím na porážku vždy dokázali odpovědět, týmový charakter mají silný a proto by mohli potvrdit svou formu.