20. 9. 2024

Proč Paříž padla? Muradov už však zná nový termín i nového soupeře!

V Česku populární uzbecký MMA bojovník Machmud Muradov se nepředstaví na premiérovém UFC galavečeru v Paříži, kde se měl utkat s vycházející hvězdou a nováčkem organizace Magomedoviem. Jaký je důvod a kde a s kým ho uvidíme bojovat?

Naštěstí není na vině zranění. Z duelu s Abusupjanem Magomedovem v Paříži musel Mach odstoupit kvůli problémům s vízy. To je u východoevropských bojovníků častá záležitost.

„Bohužel mi v Česku neprodloužili vízum. Musel jsem odjet a čekám na odvolání. Uvidíme, co bude. Kvůli tomu se zrušil zápas, protože nemám vízum do Evropské unie. Teď to řeší můj právní zástupce,“ vysvětloval nedávno pro TN.cz.

V osmihranné kleci by se však sedmadvacetiletý bijec představí o měsíc a půl později, konkrétně 22. října v Abú Zabí na UFC 280 s novým soupeřem. Galavečer zakončí bitva o titul lehké váhy mezi Charlesem Oliveirou a Islamem Machačevem. 

Tím novým soupeřem pro Muradova bude zkušený Brazilec Caio Borralho (12-1). Jde o skvělého zemaře, který pod hlavičkou UFC vyhrál oba své úvodní duely a porážku zažil naposledy před sedmi lety na body.