19. 9. 2024

Analýza Ferencváros vs Slovan Bratislava: Kdo ovládne derby v Budapešti?

Zdroj: Depositphotos

Ferencváros ve své domácí soutěži zatím neodehrál žádné utkání, ale podle dosavadních výsledků z přátelských zápasů a minulého předkola v Lize mistrů by mohl navázat na loňskou vydařenou sezonu.

Právě v předkole Ligy mistrů se již utkal s Tobolem Kostanaj. Na kazašské půdě uhrál maďarský celek bezbrankovou remízu a o postup tak hrál doma před svými diváky.

Odveta již byla jasně ve stylu domácího klubu, jenž svého soupeře přehrál jednoznačně 5:1. Zato jeho slovenský protějšek neprožívá zrovna skvělé období.

Slovan se v minulém předkole Ligy mistrů střetl s vítězem gruzínské ligy, kterým je Dinamo Batumi. V prvním utkání v Bratislavě branka nepadla a o vítězi se rozhodlo v odvetném utkání.

Také v Gruzii se dlouho čekalo na první branku, která padla až v prodloužení. Do vedení se dostalo Dinamo Batumi a Slovan byl velmi blízko vyřazení.

Závěr utkání však zvládl skvěle a dvěma rychlými góly rozhodl o svém postupu. Bratislavský celek navíc nezačal domácí soutěž vůbec dobře. V prvním kole podlehl Podbrezové. Nutno podotknout, že za Slovan nastoupili převážně náhradníci.

V Budapešti jej čeká velmi těžký duel. Maďarskému mistrovi se daří a na domácí půdě je zvyklý vyhrávat. Vyhrál poslední tři domácí utkání a vstřelil v nich celkem dvanáct branek.

Vzhledem k aktuální formě obou týmů očekáváme, že Ferencváros bude v prvním zápase slavit vítězství.