25. 9. 2024

Analýza Cagliari vs Hellas Verona: Vyhraje touha po pohárech nebo záchraně?

Velmi vyrovnanou a bojovnou podívanou nabídl souboj mezi Janovem a Cagliari, který zachraňující se Sardové nezvládli (0:1) a značně si zkomplikovali boj o záchranu.

Jejich trenér Walter Mazzarri byl dokonce tak rozezlen, že po zápase odmítl podat německému kouči domácích ruku s tím, že v Itálii se trenéři zdraví před utkáním.

Na bodovém zisku to ale nic nezměnilo a Cagliari to bude potřebovat napravit. Zlepšující se Salernitana mu totiž dýchá na záda, a ještě má zápas k dobru.

Příjezd Hellasu Verona, který se ještě zcela nevzdal nadějí na boj o evropské poháry, k tomu ale nemusí být ideální příležitostí. Verona zde vloni v dubnu vyhrála 2:0 a první letošní vzájemné měření sil skončilo bez branek.

Venku navíc neprohrála už ve čtyřech z posledních pěti ligových vystoupení a na půdě aktuálně posledních tří celků, tedy přímých konkurentů domácích, dala dohromady devět branek (1-2-0).

Cagliari bude potřebovat navázat na své minulé domácí utkání, kdy jasně přehrálo Sassuolo, byť výsledkově to bylo jen 1:0 a mnoho branek nemůžeme čekat ani tentokrát.

Domácí zde dali letos jen 18 branek (a dostali jich 28) a v posledních třech vzájemných duelech nikdy více než dvě trefy k vidění nebyly.