25. 9. 2024

Analýza Leeds vs Manchester City: Připustí Guardiolovi hoši zaváhaní?

Zdroj: Depositphotos

Osm vstřelených branek v minulých dvou ligových zápasech zajistilo Manchesteru City dvě výhry v Premier League v řadě poprvé od začátku března.

O výhře Cityzens se zřejmě nepochybuje ani tentokrát, boj o mistrovský titul je nesmírně vyrovnaný a zaváhání se nepřipouští.

Manchester City neinkasoval už ve čtyřech venkovních vystoupeních v PL v řadě (3-1-0) a čisté konto udržel i v prvním letošním vzájemném měření sil, které ovládl vysoko 7:0.

Bylo to ovšem překvapivě první vzájemné klání, který City od předloňského postupu Leedsu ovládlo (1-1-1). Domácí stále ještě bojují o záchranu a v poslední době poměrně úspěšně.

Pondělní bezbranková remíza na půdě Crystalu Palace byla již pátým zápasem v řadě, který Leeds neprohrál (3-2-0), k jistotě však bude muset ještě nějaké body posbírat, Burnley a Everton totiž nezahálejí.

Doma proti obhájci titulu to ale snadné nebude, Leeds prohrál čtyři z předchozích šesti vystoupení před vlastními fanoušky (1-1-4) a proti celkům z první desítky zde letos uhrál jen dva body (0-2-6). Hosté jsou navíc střelecky při chuti.