24. 9. 2024

Analýza Manchester United vs Chelsea: Budou se body dělit?

Porážka na stadionu Arsenalu (1:3) byla pro Manchester United již třetí v posledních čtyřech kolech (1 výhra) a s takovou bilancí není divu, že s United se již do první čtyřky prakticky nepočítá.

Nutno dodat, že Manchester měl smůlu, protože hlavně v první polovině druhého poločasu byl o poznání lepší a nebýt zahozené penalty Bruna Fernandese, který dostal nečekaně přednost od Cristiana Ronalda, dopadl duel určitě jinak.

Po soubojích s Arsenalem a Liverpoolem navíc Rudé ďábly nečeká žádné vydechnutí, na programu je totiž předehrávka proti Chelsea.

Ta si o víkendu poradila s West Hamem, který porazila se štěstím 1:0, a napravila své předchozí zaváhání s Arsenalem (2:4).

Chelsea si tak upevnila svůj náskok na třetím místě, ale bohužel pro United ještě nemá první čtyřku jistou. Hosté tedy nepřijedou na Old Trafford odevzdat body a v posledních čtyřech venkovních ligových vystoupeních navíc pokaždé vyhráli.

Chelsea je ostatně druhým nejlepším týmem na půdě soupeřů (11-3-2) a klidně si může připsat první výhru na tomto stadionu od roku 2013 (0-5-3).

Vysoký počet remíz ve vzájemných duelech na tomto hřišti ale favorizuje i možnou dělbu bodů, ostatně Cristiano Ronaldo na všechno sám stačit nemůže, jak ukázal i sobotní zápas v Londýně.