23. 9. 2024

Analýza Benátky vs Atalanta: Vzpamatuje se nováček z nepříznivé série?

Zdroj: Freepik

Pravděpodobně nejhorší situace mezi adepty na sestup panuje v Benátkách. Nováček soutěže prohrál sedmkrát v řadě a v posledních dvou měsících získal jediný bod.

Výhodou pro Venezii je fakt, že má utkání se Salernitanou k dobru a v posledním kole si to rozdá s Cagliari, což může být takové malé záchranářské finále.

Venezia však potřebuje zastavit sérii bez bodu co nejdříve a příjezd Atalanty k tomu může být, navzdory pohledu na tabulku, dobrou příležitostí.

Hosté totiž neprožívají vůbec povedenou sezónu a po vyřazení z Evropské ligy se museli o minulém víkendu smířit i se třetí ligovou prohrou v řadě (Verona 1:2).

Svěřencům kouče Gasperiniho se vzdalují i pohárové příčky, na sedmou pozici totiž ztrácejí už pět bodů. Je jasné, že hosté považují tento duel za povinný pro zisk tří bodů, nicméně jejich venkovní forma už zdaleka není tak dobrá jako na podzim.

Atalanta zůstává objektivně favoritem, ale připomeňme, že Venezia své dvě domácí výhry letos vybojovala právě proti celkům, které jsou momentálně na prvních osmi místech.