23. 9. 2024

Analýza FC Turín vs Spezia: Rozhodne domácí prostředí?

Remízy s AC Milán a Laziem sice turínské fanoušky musely potěšit, mnoho však neřeší, první desítka zůstává poměrně daleko (šest bodů). V Turíně ale s relativně klidným závěrem sezóny, kdy prakticky není o co hrát, bude panovat spokojenost.

Andrea Belotti a spol. měli vloni touto dobou o celých devět bodů méně a o jejich setrvání mezi elitou nebylo jasno téměř až do samotného závěru.

Zlepšení, kterým domácí prošli pod vedením kouče Ivana Juriče je tedy zřejmé a pro další sezóny slibuje možná i boje o mnohem zajímavější pozice.

Spokojenost bude zřejmě panovat i řadách příznivců Spezie. Svěřenci Thiaga Motty totiž navzdory dvěma prohrám v posledních čtyřech duelech drží 11bodový náskok na sestupové pásmo, což je pět kol před koncem velice slibné.

V Itálii navíc posledních letech o mnoho více bodů, než současných 33, které Spezia má, k záchraně potřeba nebylo. Loňský debutant mezi elitou tak už může spřádat plány na další rok.

A co čekat od souboje dvou spokojených týmů? Možná paradoxně góly, ve dvou ze tří vzájemných střetnutí sice padl dohromady jediný, vloni ovšem v závěru ligy střetnutí už zachráněných soupeřů nabídlo hned pět přesných tref (Spezia 4:1).