23. 9. 2024

Analýza Jablonec vs Pardubice: Zadělají domácí na úspěšnou záchrannou misi?

Zatímco ve skupině o titul mají šanci vyhrát prakticky už jen dva týmy, ve spodku tabulky je tomu jinak. Šanci spadnout mají prakticky všichni, včetně jedenáctého Zlína, který má k dobru jen čtyři body.

Oba sobotní soupeři jsou na tom ještě podstatně hůř, oba celky se aktuálně nachází na příčkách znamenající baráž, což jasně vypovídá o jejich formě.

Jablonec nevyhrál od poloviny února, což je pro hráče velký zápřah na hlavu. Pardubice zvládly pro změnu během jara vítězně jeden jediný zápas.

Hosty trápí nejhorší obrana v rámci FORTUNA:LIGY, domácí zase nejslabší produktivita. Pardubice venku prohrály pět utkání v řadě, což dává Severočechům přeci jen šanci zabrat.

Jablonec má zkušenosti i kouče, který umí pracovat s motivací týmu. V domácím prostředí pak hrají Severočeši přeci jen lépe a více nátlakově než venku.

Pomůže k tomu návrat Kroba, který je už fit, společně se Surzynem pak budou spoluhráče zásobovat kvalitními centry. Zelený se naopak může vrátit na post stopera.

Do prostupné obrany soupeře se Jablonec konečně gólově prosadí a zvítězí. Nic na tom nemění ani fakt, že poslední dva vzájemné duely skončily shodně smírem (1:1, 1:1) a Jablonec je remízovým králem soutěže (14 remíz).