24. 9. 2024

Analýza SK Slavia Praha vs Fastav Zlín: Udrží se sešívaní na čele?

I kolo před koncem základní části drží Slavia klíčové první místo, které jí zajišťuje v nadstavbové části o titul výhodnější pozici. Aby se sešívaní nemuseli ohlížet na výsledek Plzně v Mladé Boleslavi, potřebují porazit Zlín.

Papírově je to nejjasnější zápas kola, zároveň ale zrádný. Ne že by duel přímo sváděl k podcenění, pro Slavii to ale bude úplně jiný zápas než v Konferenční lize s Feyenoordem, na Zlín se zkrátka motivuje hůře.

Slavia navíc mívá se ševci doma obvykle problémy.

Na podzim je v osmifinále porazila 3:1, všichni si ale pamatují skandální výkon rozhodčího Petříka, který umožnil Slavii vstřelit gól z ofsajdu, daroval jí vymyšlenou penaltu a ve 20. minutě za stavu 1:1 neudělil červenou kartu Ekpaiovi.

Od návratu Zlína do nejvyšší soutěže pak má Slavia v domácích ligových zápasech s Moravany aktivní bilanci 4-1-1, ale pouze jednou vyhrála o více než jeden gól, také na podzim ve Zlíně zvítězila jen 1:0.

Hosté nemají co ztratit, 11. místo před skupinou o udržení už nevylepší a můžou hrát uvolněně. A pokud se jim stihne uzdravit srbský rychlík Vukadinovič, může mít obrana Slavie dílčí potíže.

Zvláště když ani jeden z brankářské dvojice Kolář-Mandous není v pohodě a prakticky každý duel ztropí jeden z nich fatální hrubku.

Očekávané hladké vítězství favorita tak může outsider zkomplikovat vstřeleným gólem. Každopádně kurz na tuhle možnost je nesouměřitelný s čistou jedničkou.