30. 4. 2024

Zůstane Lamar Jackson v Baltimoru?

Lamar Jackson, jednička Baltimoru Ravens v roce 2018, vstupuje do páté a poslední sezóny své nováčkovské smlouvy, kterou podepsal při příchodu do Baltimoru jako jednička draftu v roce 2018.

V této fázi sezóny 2022 se ještě quarterback a organizace nedohodli na dohodě, která by Jacksonovi zajistila dlouhodobé setrvání v týmu, ale pětadvacetiletý rozehrávač dal jasně najevo, že odchod není v jeho plánech.

Jackson ve středu prostřednictvím svého oficiálního účtu na Twitteru prohlásil, že je ve svém týmu spokojený a chce, aby se přestalo s tímto falešným vyprávěním.

Jacksonovy výroky přišly jen den poté, co majitel Ravens Steve Bisciotti hovořil o současném stavu jednání obou stran o smlouvě:

„Ten kluk je tak posedlý vítězstvím v Super Bowlu, že si myslím, že si v hloubi duše myslí, že není hoden [podepsat prodloužení smlouvy],“ řekl Bisciotti na úterním výročním zasedání ligy NFL. „Lidé mohou spekulovat, jak uznají za vhodné. Nemyslím si, že peníze jsou pro něj velkým lákadlem.“

Z předchozích prohlášení vyplývají dvě věci: Ravens chtějí s Jacksonem prodloužit smlouvu a on zřejmě nechce organizaci opustit.

Prozatím jediným nezvratným faktem je, že rodák z Pompano Beach na Floridě dosud s Ravens nepodepsal novou smlouvu, a pokud se tento příběh nezmění, stane se v mimosezónním období příštího roku nechráněným volným hráčem.

Lamar Jackson hraje se svými kartami správně

Lamar Jackson se etabloval jako jeden z nejlepších hráčů v lize, překonává rekordy a vytváří zajímavé momenty díky své schopnosti unikat obráncům.

Nyní je Jackson chválen za to, že je na vrcholu svých sil, pokud jde o to, jak se vypořádal se svou smluvní situací.

Tím, že nepodepsal prodloužení smlouvy, jako to v minulé sezoně udělal quarterback Buffala Bills Josh Allen, si Jackson zajistil, že si vydělá minimálně 130 milionů dolarů navíc na garantovaných penězích a více než 7 milionů dolarů za sezonu.

Jacksonovi, jednomu z mála hráčů NFL, kterého nezastupuje agent, se tleská stejně hlasitě jako v době, kdy naházel 400 yardů a čtyři touchdowny.

Jackson, stejně jako Allen, získal nárok na prodloužení smlouvy v minulé sezoně. Na rozdíl od Allena však Jackson o novou smlouvu neusiloval.

Ravens jednoznačně prohlásili, že se Jacksonovi hodlají dlouhodobě zavázat. Nejisté je, kdy Jackson zahájí jednání o smlouvě a kolik bude uzavření dohody stát.