19. 9. 2024

Analýza Celta Vigo vs Real Madrid: Dotančí Bílý Balet pro tři body?

Těsně před tím, než se hvězdy národních výběrů rozprchly na srazy svých reprezentací, měla LaLiga na programu jeden ze svých vrcholů – slavné El Clásico. Ačkoli do něj Real v domácím prostředí vstupoval v roli favorita, Barceloně se lídra ligy, kterému chyběl nejlepší střelec soutěže Benzema, podařilo zadupat do země a v Madridu vyhrála 4:0!

Trenér Ancelotti vzal porážku na sebe, když uvedl, že vybral špatnou sestavu. Fanoušci Realu tedy teď doufají, že ve Vigu už bude mít italský kouč šťastnější ruku.

Madridští mohou navzdory bolestné porážce od svého úhlavního rivala zůstat v klidu. Ligu dál vedou o devět bodů před druhou Sevillou, což je náskok, který by jim devět kol před koncem soutěže měl stačit.

Do sestavy se navíc vrací uzdravený kanonýr Benzema, který v prvním vzájemném utkání s Celtou (5:2) nasázel hattrick. Domácí navíc aktuálně nemají dobrou formu.

Z posledních šesti zápasů vyhráli jediný (1-3-2) a hned čtyřikrát se jim v tomto období nepodařilo ani skórovat. Real s Celtou prohrál naposledy v roce 2017, od té doby si proti tomuto soupeři připsal tři remízy a osm výher.

Zdroj: ifortuna