30. 4. 2024

Chelsea a Juventus v závodu o hvězdu Barcelony!

Chelsea se údajně zajímá o záložníka Barcelony Frenkieho de Jonga. Blues budou o nizozemského reprezentanta usilovat v silné konkurenci italského giganta Juventusu.

Podle deníku Gazetta dello Sport má Chelsea v boji o podpis 24letého hráče náskok před Juventusem. Blues údajně považují De Jonga za ideální náhradu za italského záložníka Jorginha, o kterého se v posledních měsících zajímal Juventus.

Jorginhovi vyprší smlouva s Chelsea v létě 2023. Giganti Premier League dají přednost prodeji záložníka příští léto, než aby riskovali, že o něj na konci sezony 2022/23 přijdou na základě volného přestupu.

Juventus použil velkou část svého přestupového rozpočtu na podpis útočníka Dušana Vlahoviče z Fiorentiny. Bianconeri se údajně dohodli s Fiorentinou na přestupu srbského útočníka za 75 milionů eur. To by mohlo přimět tým Massimiliana Allegriho, aby od svého zájmu o De Jonga upustil.

Frenkie de Jong přišel do Barcelony v létě 2019 z nizozemského Ajaxu v hodnotě 75 milionů eur. Nizozemský záložník byl před svým přesunem na Camp Nou všeobecně považován za jednu z nejzářivějších mladých nadějí v Evropě.

De Jong se v Barceloně okamžitě zařadil do základní sestavy, ve své premiérové sezoně v klubu nastoupil do 42 zápasů a vstřelil dva góly. Za katalánské giganty pak nastoupil do 119 zápasů a vstřelil jedenáct branek ve všech soutěžích.

Čtyřiadvacetiletý hráč je považován za jednoho z mladých talentů, kolem nichž by Barcelona mohla do budoucna budovat tým. Giganti La Ligy jsou však v tíživé finanční situaci a potřebují se zbavit draze placených hvězd.

Barcelona se potýká s dluhy ve výši až 1,35 milionu eur. Příští léto by tak skutečně mohla být nucena prodat některé ze svých hvězdných hráčů, aby získala prostředky potřebné na splacení dluhů.

Frenkie de Jong je jedním z nejcennějších hráčů Barcelony, a proto je pravděpodobné, že pokud bude prodán, bude za něj vyplacena obrovská přestupová částka.